22 Kasım 2010 Pazartesi

bebek için hazırlanacak çorbalar

Brokoli Çorbası
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, su

Hazırlanışı

Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
Patatesli Pırasa Çorbası
Malzemeler
3 Adet orta boy patates
2 Adet pırasa
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri soyun. Pırasaların başını kesin ve üst kabuklarını ayıklayın. Küçük küçük keserek bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip, yumuşayana dek haşlayın. Blendırdan geçirin veya tel süzgeçten geçirerek ezin. Bu arada bir tencereye margarini alıp, eritin. Unu ilave edip, hafifçe sararana dek kavurun. Üzerine pırasa, patates ve haşlama suyunu devamlı karıştırarak ilave edin. Unun topaklaşmamasına özen gösterin. Tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yoğurt Çorbası
Malzemeler
750 Gr yoğurt,
8 Su bardağı et suyu,
50 Gr margarin veya sıvı yağ,
2 Kahve fincanı un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kaşığı kurutulmuş nane (arzu edilirse).
Hazırlanışı
Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur. Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır. Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur. Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır. İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
Tavuklu Çorba
Malzemeler
3 Su bardağı tavuk suyu
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
1 Parça göğüs eti
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun. Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini içine atın. Kaynayınca ocaktan alıp, servis kasesine boşaltın. Küçük bir tavada margarini eritip içine kırmızı biberi atın ve kızdırın. Sonra çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Karnıbahar Çorbası
Malzemeler
1 Adet karnabahar
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
5 Su bardağı su
1 Kahve fincanı arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz, kırmızı biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Unu sıvı yağda altın rengini alana dek kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce yarım demet maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine dökmek için bir kaşık margarinle kırmızı biberi kızartın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder