30 Eylül 2010 Perşembe

Vanilyalı Pandisvanya


Vanilyalı Pandisvanya İçin Malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı un
  • 11 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya

Vanilyalı Pandisvanya Tarifi

8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır. Toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır. Kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak köpürtülür.
Daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya, ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir. Hazırlanan pandispanya hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder