30 Eylül 2010 Perşembe

İç Pilav


MALZEMELER:
-2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)
-2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
-2 çorba kaşığı çam fıstığı
-2 çorba kaşığı kuş üzümü
-1 havuç (haşlanmış)
-Yarım su bardağı iç bezelye
-Yarım kuzu ciğeri
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30- 40 dakika).
2- Az yağda fıstık pembeleştirilir. Buna çok küçük doğranmış ciğer
konup kavrulur. Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir.
Tuz ve karabiber atılır.
3- Pilav tenceresinde yağ eritilir. Süzülmüş pirinç konup
pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır. Sıcak, et suyu,
tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.
4- Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir.
Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde
dinlendirilir.
5- Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder