22 Kasım 2010 Pazartesi

boncuklu oya


bohça kenarı modelleri










bilimsel dayanağı olan zayıflatan bitkiler

Mate Yaprağı
Enerji verici, canlandırıcı etkilerinin yanı sıra metebolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkileri var. yeşil çaydandan daha kuvvetli bir antioksidandır.
Kafeinin sağladığı bütün canlandırıcı ve metabolizma hızlandırıcı etkilere sahiptir ama onun yaptığı yan etkileri yapmaz. yağ yakıcı, metabolizmayı hızlandırıcı ve enerji verici etkileri ile kilo vermek isteyen kişiler için mükemmel bir yardımcıdır.
Yeşil Çay
İçeriğindeki ‘polifenolik’ bileşenler, yüksek antioksidan özelliklerinin yanısıra yağ yakımını artırıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir.
yeşil çayın zayıflamaya yardımcı etkileri yap yakımı ile de sınırlı değil, yemeklerle aldığımız karbonhidratların yavaş ve kontrollü yakılmasını sağlıyor, böylece kan şekeri yavaş yavaş yükseliyor, buna karşılık olarak da pankreastan insülin salınımı yavaş oluyor ve böylece yemekten hemen sonra oluşan açlık hissi önleniyor.
yeşil çayın metabolizmayı artırıcı ve kan şekerini düzenleyici özelliklerinin yanısıra arındırıcı ve toksin atıcı etkilerinin de olması onu daha yıllarca zayıflama reçetelerinin baştacı yapacak.
Biberiye
Metabolizmayı canlandırıcı, hücre düzeyinde yağ yakımını artırıcı etkilerinden dolayı zayıflama reçetelerinde yer almayı hak ediyor. idrar söktürücü ve toksin atıcı etkileri de zayıflamaya yardımcı olur.
Ayrıca kan ve lenf dolaşımını artırıcı özelliğinin olması onu selülit tedavisinde de değer kılıyor. Ben biberiyeyi sıklıkla fazla kilo ve selülit problemi bir arada olan hastalarımda kullanmayı tercih ederim.
Biberiye özütü içeren lokal masaj yağları da hem selülit hem de bölgesel incelmeye çok etkilidir. Hamilelerin ve yüksek tansiyonu olan kişilerin kullanmaması gereken bir bitkidir.
kekik
kekik  hem baharat hem de etkili bir ilaçtır. İdrar söktürücü, metabolizmayı canlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkilerinden dolayı zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Sayısız şifa özelliklerinin yanısıra kuvvetli bir antioksidandır ayrıca sindirimi kolaylaştırmaktadır. Tansiyon yükseltici etkisinden dolayı, yüksek tansiyonu olanlar kullanmamalı ya da doktor kontrolünde kullanmalıdır.
Kişinin ek bir sağlık problemi bulunmuyor ise kekiği hem çay hem de baharat olarak kullandırıyorum. Vücuttan su atarak zayıflamaya yardımcı olan, ödem çözen bitkiler de zayıflamaya yardım ederler, çünkü sahip olduğumuz fazla kiloların bir kısmı fazla sudur.
Şunu önemle vurgulamak isterim, kesinlikle kilo vermek tek amacınız olmamalıdır, önemli olan sağlıklı ve vücuda zarar vermeden ideal kiloya ulaşıp o kiloda kalabilmektir. Elbette bitkiler gibi masum yardımcılardan istifade edilebilir ama hiçbir bitkiden tek başına mucize beklememek lazımdır.
Üstelik bazen bitkiler de yetmez, ‘bitki özleri’ kullanılır ki bunların doktor kontrolünde kullanılması şarttır. Zayıflamayı takıntı haline getirmemek, sağlıklı kiloda mutlu olmayı becerebilmek gerekir.
Esenlikle kalın, sağlıklı, mutlu ve güzel kalın.

kırmızı bebek yeleği modeli


El Örgüsü Erkek Bebek Yelekleri

örgü bebek tulumları

bebek+tulumu Bebek Tulumu 2


kapşonlu bebek süveteri

bebek - çocuk süveterleri

tığ işi bebek patikleri




bebek kazak modeli ve battaniyesi

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

yakadan başlama bebek ceketleri


Bebeklere Örgü Battaniye Modelleri


Hangi Ayda Bebek Hangi Besinleri Yer?

- 4 AY

Bebeğiniz ağladıkça ve acıktıkça anne sütü vermelisiniz. Anne sütü yoksa veya yetersizse anne sütüne adapte bir biberon maması kullanmalısınız.
Yumuşak ve topaksız, yarı sıvı püreler verin.Anne Sütü veya Mama Anne sütünü aldığı sürece devam edilmelidir. Anne sütü yoksa veya yetersizse 3-4 öğün 2 numara devam maması verilmelidir. Kaşık Maması Ek Gıdalara geçiş aşamasında başlangıç olarak pirinçli bir mama başlanmalıdır. Bu dönem için hazırlanmış sütlü kaşık mamaları, tahıllı kaşık mamaları ve kavanoz mamalarını kullanabilirsiniz veya kendiniz evde kullandığınız biberon maması ile muhallebi yapabilirsiniz. Kaşık maması ayran gibi sulu bir biçimde yapılır,  hergün 3-4 çay kaşığı verilir ve miktar hergün biraz daha arttırılır. Bir hafta sonra mama boza kıvamında yapılır. Meyve Suyu Kaşık mamasından 2 hafta sonra meyve suyu verilir. Mevsimine göre meyva seçilir ve suyu sıkılarak hazırlanır. 1-2 tatlı kaşığından başlanarak verilir ve yavaş yavaş arttırılır.1-2 hafta sonra püre şeklinde verilebilir. 2 hafta kadar devam edilir. Sebze Çorbası Meyva püresinden  2 hafta sonra verilir. Bazen 5.-6 aylarda muhallebiye başlanır ve 1-2 hafta sonra sebze çorbalarına geçilir. Ancak iyi kilo alan bebeklerde muhallebiden önce genellikle öğle öğününde sulu olarak 1-2 tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş artırarak verilir. Çocuğun isteğine göre her gün arttırılır ve 1 hafta sonra püre haline geçilir. **Sebze çorbasına daha sonra eklenecek besinler; kabak, karnabahar, bezelye ve iyi pişmiş taze fasüye olabilir. Yoğurt Genellikle ikindi öğünü ek gıdası olan yoğurt, muhallebi yerine de verilebilir. Muhallebi Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra genellikle 6. aydan itibaren akşam öğünü (18:00- 20:00) olarak verilir. Kaşık maması veya pirinç unu ile hazırlanmış muhallebi olabilir.
4 – 6 AY
Anne sütüne aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir. Anne sütü yoksa veya yetersizse en az 300 ml. devam maması verilmelidir.Meyve ve sebzeleri püre halinde rahatlıkla verebilirsiniz. Artık eline ağzında geveleyeceği çubuk biçiminde çiğ sebzeler verebilirsiniz. Bu dönemde et ve balıklara geçilebilir. Tahıl gevrekleri, soyulmuş domates, suda bekletilmiş kuru kayısı 7-8. aylarda verilebilcek diğer uygun besinlerdir. Kahvaltı Çocuk meyve püresi, sebze püresi, muhallebi ve yoğurt gibi besinlere alıştıktan sonra 7. ay da kahvaltıya başlanabilir. Yumurta Katı pişmiş yumurta sarısı çocuk kahvaltıya alıştıktan sonra 8. ayda günaşırı 1 çay kaşığı olarak beslenme programına eklenir, yavaş yavaş miktarı artırılır. Bir haftanın sonunda bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir. Yumurta sarısı, alıştırma süresince katı daha sonra kayısı kıvamında verilebilir. Tahıllı Çorbalar Mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası gibi gıdalar, taze sebze çorbalarına alıştırılmış olan bebeklere 8. aydan sonra değişik tatları öğretmek amacıyla verilebilir. Et ve Tavuk Deri ve yağları ayrılarak 7-8 aylarda bir tepeleme çorba kaşığı pişmiş kıyma veya orta boy ince bir biftek veya tavuk eti parçası sebze çorbasına eklenerek sebze ile birlikte püre haline getirilir. Balık 8. ayda öğle öğünlerinde püre şeklinde et yerine değiştirilerek verilebilir. Köfte 8. ayda öğle öğünlerinde verilebilir. Karaciğer 8. ayda öğle öğünlerinde et ile değiştirilerek  püre şeklinde 15 günde bir kez olmak üzere verilebilir.
7 – 8. Ay
Yemek taneleri biraz daha büyük olabilir. Rende veya püre yerine doğranmış yiyecekler hazırlabilirsiniz. Kendi kendine yemeyi öğrenmesi için eline sık sık çubuk biçimli yiyecekler verin. Et ve balıklar ızgara veya haşlama yapılarak irice kıyılır. Kızarmış ekmek, tuzsuz ev yemekleri, çorba, börek gibi besinleri tüketebilir.
Pilav, Makarna ve Dolmalar 8. aydan sonra yoğurt ile karıştırılarak verilebilir.
Bu aylarda evde yenen hemen herşeyi bebeğiniz de yiyebilir. Pişirirken yemeklerin tuzsuz olmasına dikkat edin.Et, balık ve tavukları küçük lokmalara ayırabilirsiniz.
10-12. Ay

Bebeği Memeden Kesme

Yenidoğanlar birkaç hafta bile olsa emzirilmekten yaralanmalıdırlar. Çünkü bu dönemde bebekler hastalıklar ile savaşmak için gerekli antikorları kazanmaya başlarlar. İlk 6 hafta bebek emzirilirse, daha az hastalık ve daha az alerji ile çok daha iyi gelişir. Bebek 4 aylık iken katı mamaya başlamak mümkündür, ancak sadece meme ile beslenen bebekler 6 ay boyunca ek gıdaya başlamadan yalnız anne sütünü almaya devam edebilirler.
Eğer bebek emiyorsa ve ek besinlere geçiş dengeli olarak başlamışsa 2 yaşa kadar anne sütü verilebilir. Çoğu bebek 1 – 2 yaş arası kendiliğinden emmeyi bırakır, böylece doğal yoldan memeden kesme gerçekleşir.
Bebek Ne Zaman Memeden Kesilmeli;
  • Anne bebeği emzirmek istemiyorsa hemen negatif hisler bebeğe geçer ve emzirme işlemi hem anne hem bebek için zevk vermesi gerekirken bir problem halini alır. Bu durumda memeden kesmek uygun bir harekettir.
  • Bebeğinizi memeden kesmek için en uygun zaman evde herşeyin yolunda olduğu zamandır. Seyahat, diş çıkarma, bakıcı değiştirme gibi durumlarda memeden kesmemelisiniz.
  • Eğer kendinizi sürekli bitkin hissediyorsanız ve bunu emzirmenin fiziksel, duygusal gereksinimlerinden başka birşey açıklayamıyorsa doktorunuza başvurup memeden kesmeyi danışmalısınız.
  • Bebeğiniz büyüdükçe sütünüz ona az gelmeye başlayabilir. Bebeğiniz yeterli kilo almıyorsa sütünüz onun besin ihtiyacını karşılamayabilir. Memeden kesip katı gıdalara geçebilirsiniz.
  • Bebeğiniz meme dışında hiçbir yerden gıda almak istemiyorsa, biberon yada bardak kullanabilecek duruma gelinceye kadar memeden kesmeyi ertelemelisiniz.
Memeden kesme nasıl uygulanmalıdır;
  • Bebek kendiliğinden emmeyi bırakmazsa yavaş yavaş alıştırarak sütten kesilmelidir.
  • Süt yapımındaki arz-talep düzenini tersine çalıştırmalı ve birkaç hafta içinda yavaş yavaş azaltmalısınız.
  • Her öğünü kestiğinizde bir başkasını kesmek için 3 gün beklemelisiniz.
  • Aniden emmeden uzaklaştırılan bebek huysuz ve mutsuz olur. Beslenmeyi reddedebilir, hastalanabilir bu nedenle beslenme bozuklukları ortaya çıkabilir.
  • Katı yiyeceklere alışmış, çiğnemesini öğrenmiş bir çocuğa beslenmede verilen yiyecek miktarları arttırılarak seyrek emzirerek meme yavaş yavaş unutturulmalıdır.
  • Gece emzirmeleri yapılmamalıdır.
  • Bebek emzirme sayısı azaltıldığından dolayı annenin göğüslerinde biriken sütler birkaç gün içerisinde yok olur

Bebeğin Gazını Çıkarma

Bebeğinizin Gazımı Var?
Bebeğinizin gazı varsa, rahatsız olduğunu anlatan bazı hareketlerde bulunur. Vücudu gerginleşir, sırtını geriye doğru büker, yüzü kızarır ve el ve ayakları hafifçe morarabilir. Gaz sancısı olan bebek gazını çıkarmak için bacaklarını uzatıp kendine çeker, ağlar ve huzursuz olur.
Bebeğinizin Gazını Çıkarma
Bebeğin meme veya biberonla süt emerken yuttuğu şey sadece süt değildir. Besleyici sıvıyla beraber hiç de besleyici olmayan hava da yutulur ve bebek öğününü tamamladığında bu gazdan rahatsız olabilir. Bebek, yuttuğu havadan ya gaz çıkararak ya da geğirerek kurtulabilir. Meme emilirken her beş dakikada bir yada en azından meme değiştirilirken bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Biberonla beslenirken de ara ara bebeğin gazı çıkarılmalıdır.
Bebeğin gazının çıkarılmasının üç yolu;
1- Dik Oturtma: Bebeği kafası öne eğik olacak şekilde kucağınıza oturtun ve bebeği koltuk altından tutarken bir elinizle göğüs bölgesine destek yapın. Bebeğin kafasının öne düşmemesine gayret ederek bebeğin sırtını ovalayın veya hafifçe vurun.
2- Omzunuza Dayama: Bebeği omuzunuzda sıkıca tutun ve bir elinizle poposunun altından kavrayarak diğer elinizle hafifçe sırtına vurun veya ovalayın.
3- Yüzü Yana Yatacak Şekilde Kucağa Yatırma: Bebeği bir bacağınızın üzerinde yüzü bir yana bakacak, midesi bir bacağınızın üzerinde olacak şekilde kucağınıza yatırın. Bir elinizle bebeği sıkıca kavrayın ve diğeriyle hafifçe sırtına vurun ve ovalayın.

bebek için hazırlanacak çorbalar

Brokoli Çorbası
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, su

Hazırlanışı

Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
Patatesli Pırasa Çorbası
Malzemeler
3 Adet orta boy patates
2 Adet pırasa
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri soyun. Pırasaların başını kesin ve üst kabuklarını ayıklayın. Küçük küçük keserek bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip, yumuşayana dek haşlayın. Blendırdan geçirin veya tel süzgeçten geçirerek ezin. Bu arada bir tencereye margarini alıp, eritin. Unu ilave edip, hafifçe sararana dek kavurun. Üzerine pırasa, patates ve haşlama suyunu devamlı karıştırarak ilave edin. Unun topaklaşmamasına özen gösterin. Tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yoğurt Çorbası
Malzemeler
750 Gr yoğurt,
8 Su bardağı et suyu,
50 Gr margarin veya sıvı yağ,
2 Kahve fincanı un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kaşığı kurutulmuş nane (arzu edilirse).
Hazırlanışı
Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur. Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır. Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur. Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır. İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
Tavuklu Çorba
Malzemeler
3 Su bardağı tavuk suyu
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
1 Parça göğüs eti
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun. Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini içine atın. Kaynayınca ocaktan alıp, servis kasesine boşaltın. Küçük bir tavada margarini eritip içine kırmızı biberi atın ve kızdırın. Sonra çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Karnıbahar Çorbası
Malzemeler
1 Adet karnabahar
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
5 Su bardağı su
1 Kahve fincanı arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz, kırmızı biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Unu sıvı yağda altın rengini alana dek kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce yarım demet maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine dökmek için bir kaşık margarinle kırmızı biberi kızartın

pamukçuk olunca ne yapmalı

Pamukçuk, ilk aylarda ağız içi ve dil üzerinde görülen, bir mantarın yol açtığı rahatsızlıktır. Önce beyaz lekeler halinde başlar. Sonra tüm dili ve ağız içini kaplar. Pamukçuk, ağrı yaparak bebeğin beslenmesini engeller. Annenin meme temizliği ve her tür beslenme araçlarının temizliği bu rahatsızlığın yok edilmesinde çok önemlidir. Pamukçuk gördüğünüzde tedavi için doktorunuza başvurun.

Bebekte Dudak veya Damak Yarığı

Üst dudağın veya damağın bölümlerinin birlikte gelişemediği durumlarda bazen hafif, bazen büyük bir yarık vardır. Bazı bebekler yarık dudaklı yada damak problemli olarak doğarlar. Bu bebekler doktorun uygun gördüğü bir süre sonra ameliyat ile tedavi olurlar. Emme fonksiyonu genellikle zorlaştığından bebeğin beslenmesi ciddi bir sorun olabilir. Genelde sağılmış anne sütü ile beslenmeleri uygundur. Bu nedenle anne memelerini etkili bir sağım sistemi ile sağmasıyla sütün devamlılığını sağlamış olur.

Süt Ateşi

Memeleri gerginleşen annelerde görülür. Biriken sütün anne kanına karışması sonucu ortaya çıkar. Genellikle 24 saat kadar devam eder. Ateş kendiliğinden geçer. 48 saati geçerse enfeksiyon olabileceği düşünülerek bir doktora başvurulması gerekir.

Bebek emzirmenin incelikleri

Sağlıklı ve düzgün bir şekilde bebek emzirmek, aslında zannettiğiniz kadar kolay değildir. Sabır ve pratik olmanın yanında, bu işten keyif almanız da hem sizin hem de bebeğiniz için yararlıdır.
Yardım istemek normaldir
Bebeğinizi emzirmeye başlamadan evvel yakınlarınızdan destek isteyin. Ayrıca hastanedeki doktor ve bebek hemşireniz de size bu konuda profesyonel şekilde yardımcı olabilir. Düzgün tekniği öğrenmeniz, ileride problem yaşamanızı engeller.
Düzenli olarak emzirin
Bebeğinizin doğumundan sonraki ilk birkaç hafta, onu her 2-3 saate bir emzirmeniz gerekir. 3. aydan sonra günde 6-8 defa emzirmeniz yeterli olabilir. Bebeğinizi sık emzirmeniz, daha fazla süt üretmenizi sağlar. Eğer bebeğinizi emzirmekte gecikirseniz, daha sonra onu rahatlatmanız zorlaşabilir. Bebeğinizin ilk acıkma belirtilerine, dudak hareketlerine dikkat edin. Süt içmek için ağlamaya başlaması, ihtiyaç duyduğunda süt ememediğinin belirtisidir.
Pozisyonunuz kesinlikle rahat olsun
Bebeğinizi emzirmek için öne doğru eğilmeyin, bebeğinizi göğsünüze yaklaştırın. Kol ve sırt desteği olan koltuklarda oturun. Yastıkla da vücudunuzu destekleyebilirsiniz. Yan tarafınıza doğru uzanarak bebeğinizin yüzünün size dönük olmasını sağlayabilirsiniz.
Yerleştikten sonra bebeğinizin alt dudağını memenize temas ettirin.
Bebeğinizin ağzı tamamen açık olsun ve meme ucunu tam olarak emsin. Bebeğinizin dili memenizin altında olmalıdır.
Bebeğinizin ağzının içine parmağınızı sokup onu memenizden ayırarak emzirmeyi bitirebilirsiniz.

Emme miktarını bebeğinizin kendisi belirlesin.
Memeniz yumuşayana kadar hemşirenin size yardımcı olmasına izin verin. Daha sonra bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışın ve diğer memenizle emzirmeye başlayın. Eğer bebeğiniz aç değilse bir sonraki emzirme işlemini diğer memenizle deneyin.
Eğer bebeğiniz süt emmeyi bırakıp size doğru bakarsa veya odayı incelemeye başlarsa, onu zorlamayın bu güzel anın tadını çıkarın.
İlk haftalarda bebeğiniz sadece tek memeden emiyorsa, fazla basıncı azaltmak için diğer memenizi sıkın ve süt akışının sürmesini sağlayın.
Emzik kullanımının önemi
Bebekler bir şeyi emdikleri zaman çok mutlu olurlar. Bebeğinize fazla emzik vermeniz, anne sütüyle emzirmenizi de etkileyebilir. Amerikan Pediyatristler Akademisi, 1 aylık olana kadar bebeklere emzik verilmemesini öneriyor.
Onunla yakından ilgilenin…
Bebeğinizin memenizi ağzıyla kavradığında memenizde hafif, yumuşak bir çekim hissedersiniz. Memelerinizi, emzirmeden evvel dolu ve sert, emzirdikten sonra yumuşak ve boş hissedebilirsiniz. Bebeğinizin, normal hızda kilo almasına, günde 6 ila 8 kez bezini ıslatmış olmasına ve emzirme aralarında rahat olmasına dikkat edin. Bebeğinizin dışkısının sarı, tanecikli ve yumuşak olması normaldir.
Meme başlarınızı korumanın önemi
Her emzirme sonunda meme ucunuzun kendi kendine kurumasını beklemeniz normaldir. Eğer acele etmeniz gerekirse meme ucunuz hemen kurulayabilirsiniz. Emzirme aralarında meme uçlarının kuru kalmasını sağlamak için sık sık sütyeninizi değiştirin.
Banyo yaparken sabun, şampuan gibi temizleyici ürünlerin meme ucunuza gelmesini engelleyin. Eğer meme uçlarınız kuru veya çatlaksa, lanolin içeren merhemlerden kullanabilirsiniz. Zeytin yağı ya da sağdığınız kendi sütünüzle ovmanız da işe yarayabilir.
Sağlığınız için yararlı olanları seçin
Bebeğinizi emzirirken yaşam tarzınıza, hamile olduğunuz zamanki kadar dikkat etmeniz gerekir.
*Bol bol meyve, sebze ve tam tahıl alın
*Bol bol sıvı alın
*Mümkün olduğunca dinlenin
*Sadece doktorunuzun onayladığı ilaçları kullanın
*Sigara kullanmayın
Ayrıca kafein ve alkolden de uzak durun. Annenin fazla kafein tüketmesi anne sütüyle beslenen bebekleri rahatsız edebilir. Alkollü bir içecek alırsanız, bebeğinizi emzirmeden evvel iki saatlik bir sürenin geçmesini bekleyin.
Emzirmeyi öğrenmek için zaman ayırın
Bebek emzirmeye alışmanız zaman alabilir. Bebekle arasındaki iletişiminiz geliştikçe bebek emzirmek daha doğal bir hal alır.
Eğer zorluk çekerseniz, özellikle de emzirmek sizin için acı verici bir hale gelirse, yardım isteyin . Meme uçlarınız ilk birkaç haftada hassaslaşabilir ancak meme emzirmek acı verici olmamalıdır. Bebeğinin dilinden kaynaklanan bazı problemler ortaya çıkabilir, sorununuzun kaynağı başka bir neden de olabilir. Doktorunuzdan ya da bebek hemşiresinden yardım isteyebilirsiniz. Bebek emzirmede başarılı olabilmeniz için doğru başlangıç çok önemlidir.

bayan süveterler


bayan bere modelleri


90295016kw5.jpg


Batik(kumaş boyama)

bankaların swıft-bıc kodları

Banka Adı SWIFT – BIC KODU (code)
Adabank A.Ş. ADABTRIS
Akbank T.A.Ş. AKBKTRIS
Alternatifbank A.Ş. ALFBTRIS
Anadolubank A.Ş. ANDLTRIS
Bayındırbank A.Ş. BAYDTRIS
Finansbank A.Ş. FNNBTRIS
HSBC Bank A.Ş. MIDLTRIX
Koçbank A.Ş. KABATRIS
Oyakbank A.Ş. TBBKTRIS
T. Garanti Bankası A.Ş TGBATRIS
T. Halk Bankası A.Ş. TRHBTR2A
T. Vakıflar Bankası T.A.O TVBATR2A
T.C. Ziraat Bankası A.Ş. TCZBTR2A
Türkiye İş Bankası A.Ş. ISBKTRIS
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. YAPITRIS

ayrılık mesajları

♥ Bir ses beklemek senden. Soluk beklemek. Suskunluğun en acımasız olduğu zamanlardayım. Hiç bu kadar uzun susmadın sevdiğim. Hiç bu kadar uzun gitmedin bilmediğim yerlere, gözlerimi götürmeden yanında!
♥ Yalnızca çocuklar ağlar ve yalnızca Allah affeder… Eğer bir gün beni terk edersen; çocuk değilim ağlamam, Allah değilim affetmem
♥ Kötü diye bir şey olmasaydı, cehennem boş kalırdı. sen beni kırmasaydın, bu can uğruna fedaydı…seni cok seviyorum
♥ Ben sensiz geçen günlerime yanarken, belki sen bensizliğe sevineceksin.. Ama şunu unutmaki birtanem; birgün sen de SEVECEKSİN !!!
♥ Sevdiğimden bu yana her acıyı tattım her çileye alıştım, yalnız senin yokluğuna alışamadım.artık anlıyorum hasretten, gözyaşından başka bir şey vermemişsin bana.
♥ Yüreğine sevda eken, ayrılık biçermi,seven sevilenden kolayca vazgeçermi, sen beni sevme gülüm,ben yanarım ikimizin yerine yetmez mi???
♥ Dün gökyüzüne bir avuç yıldız fırlattım. Karanlığında aydınlığım olsun diye. Şimdi sensizliği kalbime fırlatıyorum, bıraktığım yerden dönesin diye. Vazgeçilmezim sıra sende gururu bir yere fırlat ve pişmanlığımla sızlayan şu kalbimi mükemmelliğinle donat.
♥ Sen benim içimde açan bir güldün.Sönmek bilmeyen alevlenen içimde başımı her yastığa koyuşta sen varsın hayallerimde. Çünkü sen benim içimden söküp bir türlü atamadığımsın YAR
♥ Bak yine soldu güneş yine akşam oluyor ömrümün kadehine sensiz birgün doluyor sen yoksun diye inan dertligim kederliğim gelmezsen kahrolurum yıkılırım sevgilim seni çok seviyorum
♥ Sen sigara dumanın altında yana yana en sonunda kül oldun, sen kibritin hiç yanmayan ucudan birinin hayatından geçmiş oldun !!!
♥ Ölmek dünyada unutulup gitmekmiş, ölmek bir kefen giymekmiş, ölmek o soğuk o korkunç ve o kara toprağa girmekmiş… yok be aşkım asıl ölmek “sensizlikmiş”
♥ Bir umuttu yanlızlık birşeyleri paylaşamamaktı belki,gözler dalıp giderken, yaralı bir serçeye ağlayan bir buluttu belkide,belki belkilerle dolu bir hayattı bu….
♥ Ben Sensizdim..! akşamın yaklaştığı saatlerde. kahrolursun görme ağladığımı. Başlayan düşü şafakla birlikte dağıtır ansızın her gün batımı..

Modelli Örgü Bere Modeli


MALZEME: Süperlambs Specia!
RENK NO: 6687 (10 yumak)
ŞİŞ NO: 5
ÖRGÜ ŞEKLİ : Düz örgü, haraşo örgü, ilmek
kaydırma, modelli örgü
Yapılışı:Yuvarlak şişle 98 ilmek başlanır. 1 ilmek düz, 2 ilmek ters, 11 ilmek düz.. .şeklinde ilmekler dizilir. 4 sıra düz ilmekler düz örgü, ters ilmekler ters örgü şeklinde örülür. Ddha sonra 11 adet aüz örülen ilmeklerin ortadaki 3 ilmeği bir defada örülerek kesilir. Düz örülen Ter ilmeklerin her iki tarafınddn l’er ilmek artırılır. Bu şekilde devam edilerek 11 ddet düz örülen ilmekler 1 ilmeğe indirilip, 1 ddet düz örülen ilmekler 11 adet düz ilmeğe artırılmış olur. Toplam 11 cm örülerek her düz sırada yaprakların yanlarınddn l’er ilmek kesilir. 8 kere daha kesme işlemi yapılarak örülüp, kalan 7 ilmek büzdürülerek bitirilir.
Not: Örneklerde kullanılan renk numaraları nakoya aittir.Siz dilerseniz başka bir markanın istediğiniz renklerini kullanabilirsiniz.

Bere Ve Kazak Takımı



MALZEME: Süper inci
RENK NO: 60 (5 yumak)
ŞİŞ NO: 4.5
ÖRGÜ ŞEKLİ: Düz örgü, ters örgü
Yapılışı:ARKA:
130 ilmek başlanır, ilk 42 ilmek 7 ilmek ters, 1 ilmek düz, 7 ilmek ters, t ilmek düz, 7 ilmek ters, 1 ilmek düz, 2 ilmek ters, 1 ilmek düz, 7 ilmek ters, t ilmek düz, 7 ilmek ters şeklinde dizilir. Sonraki 46 ilmek düz, kalan 42 ilmek yine aynı şekilde dizilir. Beden Doyu 26 cm örülerek ters örülen 7′şer ilmek 2 ilmek kalana kadar her 2 sıradd bir baştan ve sondan l’er ilmek kesilerek kalan 82 ilmekle devam edilir, ilk 18 ilmek 2 ters, 1 düz … şeklinde, 46 ilmek düz, sonraki 18 ilmek yine aynı şekilde dizilir. Beden boyu 34 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilerek kalan 70 ilmekle örgüye devam edilir. Beden boyu 42 cm örülerek yanlarda 2 ters, 1 düz örülen 18′er ilmek 7 ilmek ters, 4 ilmek düz, 7 iimek ters olorak örmeye devam edilir. Düz örülen 4′er ilmek 2+2 burulur. 2 sıra örülerek 3 ilmek ters, 4 ilmek düz, 4 ilmek ters, 3 ilmek düz, 4 ilmek ters olarak örülmeye devam edilir. Düz örülen 4′er ilmek 2+2 burulur. Tekrar 2 ilmek ters, 1 ilmek düz.. .şeklinde örülmeye devam edilir. Beden boyu 58 cm örülerek arka yaka kesimi için ilmekler ortalanıp ortadaki 24 ilmek bir defddd kesilir. Omuzlarda kalan 23′er ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir
ÖN:130 ilmek başlanarak arkada kurulan model oynı şekilde uygulanır. Beden boyu 34 cm örülerek kol evi için ner iki taratan 3+2+1 ilmek kesilerek kalan 70 ilmekle örgüye devam edilir. Beden boyu 40 cm örülerek yaka kesimi için ilmekler ortala-nıp bütün ilmekler ikiye dynlarak her bir pdrça ayrı ayrı örülür. Ön ortaddki 5′er ilmek 1+1 lastik örülürken her 2 sırada bir ön ortadaki ilmekler 12 kere l’erl’er kesilir. Beden boyu 58 cm örülerek omuzlaraa kalan 23′er ilmekten 1+1 lastik örülen 5′er ilmek bekletilerek diğer ilmekler 3 aşamada kesilerek bitirilir.
KOL:85 ilmek başlanır, ilk 26 ilmek düz, 1 ilmek ters, 1 ilmek düz, 7 ilmek ters, 1 ilmek düz, 7 ilmek ters, 1 ilmek düz, 2 ilmek ters, 1 ilmek düz, 2 ilmek ters, 1 ilmek düz, 7 ilmek ters, 1 ilmek düz, 1 ilmek ters şeklinde dizilir. Kalan 26 ilmek düz örülür. Kol boyu 16 cm örülerek ters ö-rülen 7′şer ilmek 2 ilmek ka: lana kadar her 2 sırada bir, baştan ve sonddn l’er ilmek kesilir. Kaldn 70 ilmekle ön ve orka pdrçalarda kurulan burgular aynı şekilde uyguldnır. Kol boyu 18 cm örülerek kol evi için her iki toraftan 3+2+1 ilmek kesilip kalan 58 ilmekle örgüye devdm edilir. Her 2 sırada bir her iki taraftan 10 ilmek kaldna Kadar l’er ilmek Ke- 34 D silir. Kdlan 10 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde ö-rülür.
YAKA:Ön parçaOaki omuz Keşiininde bekletilen 5′er ilmek 10′ar cm örülüp bitirilerek arka yakaya dikilir.
BERE YAPILIŞI:20 ilmek başlanarak 48 cm haraşo örülür. Örülen parça yan çevrilip tek yanından 80 ilmek toplanır. 2 sıra aüz örülerek model kurulur. 1 ilmek dolomd, 3 ilmek bir drada kesilir, t ilmek dolama…şekîinde ilmekler dizilir. Arka sırada bütün ilmekler ters örülür. 4 sıra düz örülerek aynı şekilde örnek uyguldnır. 14 cm örülüp bütün ilmekler bir defdda büzdürülerek bitirilir.
ÇİÇEK:8 aaet zincir çekilerek birleştirilir. 8′er adet zincir çekilerek 4 a-detydprak yapılır. Heryaprağın içi 6′şaradettraPzanla doldurulur. 10′dr ddet zincir çekilerek drka tarafına bafılıp 7 a-detydprak yapılır. Heryaprağın içi 8′er adet trabzdnla doldurulur. 8′er ödet trabzdnların ortalarından 12′şer zincir çekilerek diğer trabzanların ortalarınd bdtıldrak 8 ddet ddha yaprak yapılır. Her yaprağın içleri 10′ar adet trabzdnla doldurulup, bitirilir. Örülen çiçek şdpkanın yan tarafına dikilir.
Not: Örneklerde kullanılan renk numaraları nakoya aittir.Siz dilerseniz başka bir markanın istediğiniz renklerini kullanabilirsiniz.

Tığ İşi Bere

Tığ İşi Bere


MALZEME : Rekor
RENK NO: 1429(1 yumak)
TIĞ NO : 2,5
ÖRGÜ ŞEKLİ: trabzan, sık iğne
Yapılışı:l.sıra 6 adet zincir çekilerek birleştirilir.
2.sıra Birleştirilen nalkanın içi24 adet trabzanla doldurulur. 3.sıra: Hertrabzanın arasına 2′şeradettrabzan yapılır. 4.sıra: 4 adettrabzan atlanarak 10 adet zincir çekilip 2 trab- zan arasına sık iğne bafıiır, 4 adet trabzan atlanır.. .şeklinde sıra tamdmldnır. 5 sıra: 4 .sıradaki zincirlerin içine 1 adet sık iğne batılır, 11 adet zincir çekilir, 1 adet sık iğne batılır.. .şeklinde sıra tamamlanır. 6.sıra: 10 adet zincir çekilir trabzanların ortasına batılarak sık iğne yapılır.. .şeklinae sıra tamamlanır,
7.sıra: 6.sıradaki zincirlerin üzerine 12 adettrabzan yapılır, sık iğneler üzerine Ver adet trabzan yapılır … şeklinde sıra tamamlanır.
8.-9.sıra 3 adet zincir çekilir trabzan yapılır… şeklinde sıra tamamlanır.
lO.sra 9 adet trabzan yapılır, lO.traPzan dtldnarak 9 trabzan yapılır…şeklinde eksiltme işlemi ydpılarak sıra tamamlanır.
ll.-12.sıra: Sıra boyunca trabzan yapılır. 13.sıra: 20 adet trabzan yapılır, 1 adet trabzan atlanır, 20 a-dettrabzan yapılır.. .şeklinde eksiltme işlemi yapılarak sıra tamamlanır.
U.sıra: 17 aaet trabzan yapılır, 1 adet trabzan atlanır, 17 a-det trabzan yapılır.. .şeklinde eksiltme işlemi yapılarak sıra tamamlanır. 15.sıra: Sıra boyuncd trabzan yapılarak model tamdmlanır.
Not: Örneklerde kullanılan renk numaraları nakoya aittir.Siz dilerseniz başka bir markanın istediğiniz renklerini kullanabilirsiniz.

Erkek Atkısı Örneği


MALZEME: Superlambs Special
RENK NO: 4192 (2 yumak), 1141 (3 yumak), 1670 (1 yumak)
ŞİŞ NO: 5
ÖRGÜ ŞEKLİ: Haraşo örgü, Düz örgü
AKSESUAR : Püskül
Yapılışı:148 renk no.lu iplikle 3 ilmek başlanarak ilmekler i ilmek haraşo, 1 ilmek düz, i ilmek haraşo şeklinde dizilir. Her iki taraftan her sıraaa l’er ilmek, düz örülen ortadaki ilmeğin de iki yanından örgünün ön yüzünde l’er ilmek artırılarak 145 ilmeğe ulaşılır. Sırasıyla 219, 4256, 218,148 renk no.lu ipliklere geçilerek l’er diş haraşo örgü örülür. Daha sonra ilmekler 3 ilmek haraşo, 1 ilmek düz, 22 ilmek haraşo, 1 ilmek düz, 22 ilmek haraşo … 3 ilmek haraşo şeklinde dizilirken drfırma işlemine dynı şekilde devdm edilir. 16 cm örülerek 4256 renk no.lu ipliğe geçilip ortırrra işlemi sadece her iki taraftan l’er ilmek olarak yapılır. Daha sonra 3 kere 1 diş hdraşo örgü, 2 kere 2 sıro düz örgü örülerek bitirilir.
Not: Örneklerde kullanılan renk numaraları nakoya aittir.Siz dilerseniz başka bir markanın istediğiniz renklerini kullanabilirsiniz.

Eldiven Bere Atkı Takımı



Yapılışı:ELDİVEN :
Koyu kahve ile 40 zincir çekilip birleştirilir. 1sıra trabzan yapılır, Sonraki sıralarda trabzanlara 1 içten, 1 dıştan batılarak 7 sıra örülür.Daha sonra açık kahve renkle normal trabzan örülür, 4 yerinde çift batıp sıra tamamlanır.Sonraki sıra düz örülür, 3. sırada her 2 yandan 2 ‘er artış yapılıp sıra bitirilir.4. sıra başında 2 artış yapılıp sıra bitirilir. Parmak yeri için 12 trabzan bırakılarak sütlü kahve ile 4 sıra normal trabzan yapılıp bitirilir.
ATKI :
13 zincir çekilir, 3 zincirle geri geri dönüp 1 sıra trabzan örülür. Sonraki sırada 2 zincir çekilip 1 trabzana içten 1 trabzana dıştan batarak sıra tamamlanır.9 sıra sonra açık kahve ile 3 sıra, sütlü kahve ile 3 sıra, koyu kahve ile 9 sıra …. Toplam 160 cm örülüp ilmekler kapatılır. Her 2 uca 3 renkten püsküller takılır.
Bere:
1.sıra :Tepe noktasından Koyu kahverengi iplikle 6 zincir çekip birleştirilir.Üstüne 2 zincir çekip 24 adet trabzan yapılır.
2.sıra : 2 zincir çekip yapılan trabzanların bir önünden, bir arkasından batarak sıra tamamlanır. Bu işlemle sayı artmış olur.
3.sıra : 1trabzana içten, 1 trabzana dıştan batarak devam edilir.( Bu işlemler her sırada üst üste gelir )
4.sıra :12 trabzanda bir 4 yerden artış yapılır.
5.sıra : 14 trabzanda bir 4 yerden artış yapılır.
5 sıra artış yapılmadan örülür.
10.sıra : Açık kahverengi ile 3 sıra örülür.
14.sıra : Sütlü kahve renk ile 3 sıra örülür.
15.sıra : Koyu kahve iplikle 2 sıra örülür.
Kasketin terek ( ön ) kısmı için, 10 adet sık iğne başlanır, ikinci sırada 2 sık iğnede bir artış yapılır, 8 sıra sık iğne yapılır, kenarlarda 3 ‘er sık iğne daha eklenere örülür. Son 2 sıra kasketin tüm kenarı sık iğne yapılıp bitirilir.

Atkı Bere Takımı


Yapılışı:BERE :
Kulaklar 3’er ilmek başlanıp pirinç örgü ile yanlardan 1 ilmek içerden artışlar yapılıp 11 ilmeğe ulaşılacak 2 sıra örün.Sonra 9 ilmek + 11 ilmeklik kulaklık + 19 ilmek + diğer 11 ilmeklik kulaklık + 9 ilmek sırasıyla şişe atılarak toplam 59 ilmek olan bereyi 6 cm pirinç örgü örün. Yanlarda 4’er ilmek ve ortada 7 ilmek düz örgü diğer ilmekler pirinç örgü olarak 16 sıra ördükten sonra düz örgülerin yanlarındaki ilmeklerde hem düzden hem tersten 2 ilmek beraber örülerek kesin, örgüde 19 ilmek kalacak duruma gelin.
Öndeki düz ilmeklerin ortasından 3 ilmek beraber alıp kesilirken aynı anda yanlardaki düz ilmeklerde de 1 ilmek içerden 2 ilmek beraber örülüp kesin. Bunu iki kere tekrarlayın.Tepede 11 ilmek kalacak, bu ilmeklerin içersinden iplik geçirilip büzdürün, tepeye ponponu takın. Ayrıca kulaklıkların uç kısmına iplik geçirilerek saç örgüsü yapın.
ATKI :
İki ayrı parça olarak 23 çer ilmekle başlayın. İlmekler 1 düz 1 ters dizilip her düzde değişen ( 2 sırada bir ) pirinç örgü olarak 24 cm örülüp her 2 parçada da ara ara 9’ar ilmek keserek 14 ilmeğe düşülüp, bir parçanın sonundaki 4 ilmekle diğer parçanın başındaki 4 ilmek birlikte alınarak iki parça birleştirin. 24 ilmeklik tek parça ve 2 sırada bir pirinç örgü ile devam edip 138 cm örülüp ilmekleri kesin.

Antep İşi

Antep işi el İşlemesi

netten alıntı resimler
Antep El İşlemesi : Antep işi, beyaz kumaş üzerine iplik sarılarak ve çekilerek, beyaz, sarı, krem rengi ipliklerle çeşitli susma ve ajurlarla süslenerek işlenir. Antep işi, ilk defa Antep ve çevresinde ev hanımları tarafından yapıldığı için bu adla adlandırılmıştır. İşlemelerin eski Türk işleme karakterini taşıması bu işlerin yerli halk tarafından yapıldığını göstermektedir. Günümüzde işleme tekniği bozulmadan sim, renkli iplikler ve yardımcı nakış iğneleri kullanılarak çok güzel işlemeler yapılmaktadır